Wednesday, May 24, 2017

RAUB 2.0.1.7





Aku dan apa apa sahaja sumber air ..bertakung dan mengalir

Hampir dibatalkan percutian kali ini...ciwan sepertinya harus menghadiri seminar...

Aku dah apply cuti n dah approve pon...so aku cuba jugak cari jalan utk aku pergi...zaman zaman skrg ni nak himpun beramai tak mudah mcm zaman bujang...so berdua bertiga pon boleh lah...

Bismillah

Pagi Jumaat aku meneruskan perjalanan ke Raub..yes alone..berseorang...tiada berteman..ada pembaharuan.  penuaan...of cos parents aku tak tahu

Tiba di Raub jam 145ptg...Kak fizah guide ke rumah dia kemudian perjalanan kami ke Ulu Dong bermula

Sampai je Chalet takde orang walau seorang...dalam kepala dah macam macam...percaturannya Chop akan kemari pada keesokan harinya...terkebil kami menunggu owner tiba yg akhirnya kunjung tiba..

Aliran sungai berada betul betul belakang bilik kami...nyaman tak dapat dan di ceritakan..bukak je sliding door nampak aliran air sungai...syorga dunia yg dinantikan sekian lama lebih lagi bersama sahabat tercinta...

Chop pun tak sabar nak datang jugak hari Jumaat tu...dapat tgk foto pertama sungai belakang bilik mmg takde sapa sanggup lengahkan
 

Petang Jumaat tu aku dengan kak fizah p gedebush dulu seround dalam sungai...nikmat dia tak payah nak cerita..sejuk gila..hilang segala pancaroba dunia yesss walau seketika...bila dapat panggilan dari ciwan dia dah dekat nak sampai kami pun bersiap la nak g amik dia kat simpang luar sana sambil2 cari dinner...nak mudahkan pergerakan kereta ciwan letak rumah kakak kak fizah so kami ke Pulau Chekas satu kereta...dari simpang ulu dong ia mengambil masa kurang lebih 15minit kot nak sampai sana...suasana kampong dia mmg lawa gilaaa..nyamaan tak usah nak kata...

Pagi keesokannya di sediakan bas utk bawa pusing kampong...rare kan.....bas nak gerak kul 9am of coz kami lepas subuh p mandi sungai dulu sejuk beku tu...kul 645am dah gedebush dalam sungai...mak aiii...nikmattt hoiiiii....

Lepas balik dari pusing kampung dengan bas niatmya ciwan nak bawak p frezers Hill tp nasib tak menyebelahi kami...naik separuh jalan ada pokok tubang menghalang jalan...so kami pun berpatah balik semula...tak de rezeki nak buat mcm mana...

Otw balik ke chalet singgah dulu beli nasi ayam special Raub....Sebelum balik chalet kami bercadang nak bersiar tgk rumah Mona Fendi ...sekali tak jumpa tapaknya sbb kak fizah salah bagi direksi...hampehhh...sampai chalet kul 2pm mcm tu bush terbongkang tdo ..bercuti katanya..makan tdo mandi je la jawabnya....bangun kul 4 ptg makan nasi ayam then lepas asar bersiap turun mandi sungai lagiii...kali ni cari port yg lebih tinggi skit..masyaAllah makin sejuk air...oh yeah tua tua ni waktu berendam kami semakin terhad...45min-1 jam je...


 

Malamnya keluar cari satay...aku rasa nak makan satay..pusing2 jumpa satu kedai satay..sekali ada plak roti canai...apa lagi bedal la roti telur n satay malam tu...balik terbongkang kekenyangan...

Pagi ahad mmg kau dah sakit badan so tak larat nak terjun sungai dah...kami pun checkout awal skit..ptt kul 12 tp by 10 kami dah chekout...cari makan sebelum bertolak balik ke KL...

HEAVEN

Terima kasih buat ciwan & kak fizah di atas segala layanan mesra sepanjang berada disana...iAllah ada usia dan masa akan diulang kembali utk bersama...



1 comment:

mrsRons said...

Seme nampak menarik...kecuali mencari umh gomuloh mona fendy..pejadah... im jelez xleh berendam ok